neverinov blogneverinov blog

Neka HDZ ostane HDZ i ovoga puta




Image and video hosting by TinyPic


Već sam se bio izjasnio što mislim o referendumu i da je na njemu krivo postavljeno pitanje. Nakon tolikog navlačenja oko provjera potpisa izredale su se desetine novih skandala iz fabrike koalicije na vlasti da sam mislio da oni idu logikom pokrivanja laži sa novom laži kao što se stari dugovi vraćaju novim zaduživanjima.

Digresija: nije li ironično da za one koji su glasali nepostoječi ljudi na nepostoječim adresama kao i preminuli imaju primjedbe u vezi nekakvih nepravilnosti sa potpisima? Šta nisu bili tako pedantni i držali se zakona kada su bili izbori?

Novinari, profesor ustavnog prava Smerdel i ostali su ustanovili da su proceduralne pogreške u skupljanju potpisa nebitne. Čak se i onaj neopisivi čovjek ( apropo jel se "to" može definirati čovjekom?) Andrija Hebrang izjasnio da treba poštivati volju građana.

Nakon ovog povuci-potegni gungule oko toga tko ima pravo... a sindikati u ovom slučaju imaju pravo kao i osamstotisuća građana da se referenum provede, nadam se... toplo se nadam da do referenduma neće ni doči jer će to imati zdravlji efekt na građane nego kada bi zakon bio sproveden.

Zašto?


Ako se referendum održi i većina građana odluči da se ZOR ne smije mjenjati dogodit će se mala satisfakcija ali nebitna u svojoj srži jer će HDZ i dalje imati priliku da se izležava na vlasti, da i dalje provodi štetne zakone i uništava one postojeće. Još će se Jaca i svita hvaliti kako je hadeze demokratska stranka, kako je održavanje referenduma čini Hrvatsku demokratskom zemljom i tako u beskonačno do izlizavanja. Kao onom pjesmicom koju su ponavljali do mučnine da su zaslužni za obranu zemlje od agresije.

Ako se u ovom slučaju ne održi (a nadam se da neće) onda će čak i oni najtvrdokorniji koji svaki potez ove države pravdaju nekakvom zakonitošću zašutiti.. ili će nastaviti ali ispadati dvolični.
HDZ će skinuti masku demokratskog ponašanja a građani će biti stjerani u kutu poput beštija u svojevrsnom biti ili ne biti
u kojem će se morat odlučiti na vlastitu samoobranu od ovakve agresije ili svijesno i oficijelno saginjanje kičme pa da napokon priznamo da smo kmetovi i da nam duše konačno budu na miru.
Prihvatimo "realno stanje stvari" i pomirimo se time ili napokon odmarširamo bijesni i nabrijani na najlogičnije moguče mjesto, tojest Zagreb, tamo gdje se dovode odluke o životima istih kmetova (zapravo odluke se dovode izvan zemlje ali tu se sprovode), preciznije na trg svetog Marka jer drugačijeg pristupa sa ovim legitimnim mafijašima nema ni neće biti.

I zato se nadam da će HDZ ostati HDZ (dosljedni u svojoj nedosljednosti) i da me ovog puta neće iznevjeriti i da će biti dovoljno glupi da ne održe referendum nakon čega farsa završava, svojevrsni fajurunt, svijetla se pale i da se svi čoporativno pogledamo međusobno i vidimo na što smo spali, kako smo ružni i nedostojanstveni kao nakon noći prevedene u opijanju.


Iluzija o demokraciji je gotova odavno, zapravo nije je ni bilo,
ali ovoga puta je neće biti ni u riječima. Možda nam surova stvarnost bez blještavila, paradoksalno, dobro dođe da se zauzmemo za sebe protiv tih bandita.


update: prema jučerašnjim vijestima u Dnevniku i današnjim napisima u Novom Listu čini se da će HDZ odigrat opciju povlačenja izmjena Zakona o Radu i tako poništiti potrebu za raspisivanjem referenduma. Pretpostavljam da će se dičiti time kako su ušparali stotine milijuna kuna i poslušali narodnu volju (ne isključujem to da se boje vidjeti koliko se građana ne slaže sa njima, mnogi od nas su potpisali samo da na neki način iskažu negodovanje prema njima).

Ipak najskuplja stavka u rashodima republike ostaje na mjestu sa HDZ-om.

Meni to i dalje pari ko Pirova pobjeda jer koja je razlika u načinu vladanja iz doba Sanadera kada se loša donešena odluka povlačila sa obrazloženjem da oni znaju kad su pogriješili i da slušaju narod? Sindikati pak postavljaju ultimatum "referendum ili izbori" pa da vidimo ako će se ostvariti ona Šukerova da za dobrobit Hrvatske im nije toliko važno da pobjede na sljedečim izborima.


A do tog dana štetočine su i dalje na vlasti.


Post info
03.09.2010. (15:28)
58 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>