neverinov blogneverinov blog

O farizejima





Photobucket


Mozgam već danima kome ću ili čemu posvetiti svoj 200-ti post a i uostalom rujan je mjesec u kojem sam dostigao najveći nivo postanja po mjesecima pa bi to bila nekakva dupla posveta. Stoti je post bio posvečen neistomišljenicima a ovog puta će na tapeti biti one koje krivim za ovakvo stanje stvari u kojem nam se zemlja nalazi.

Ovdje neće biti riječ doslovce o školi razmišljanja, političkoj frakciji, društvenom pokretu farizeja o kojima sam učio na kolegiju povijesti kršćanstva (moramo znati što je židovstvo ako želimo shvatiti što je kršćanstvo).
Ovdje će biti naglasak na onu aluziju koju smo dobili kada gledamo sve one mnogobrojne filmove sa Isusom kao glavnim likom.

Farizeji su kao trolovi sa bloga, cilj im je satrati bilo kakvu mogučnost dijaloga traženjem dlaka u jaju i cinizmom. Kao osoba koja ne pripada nijednoj vjerskoj instituciji pročitao sam 4 puta bibliju u životu i strašno mi je bilo simpatično kako je Isus znao sa karizmom spustiti farizejima koji su išli na njegove propovjedi i postavljali imbecilna pitanja poput onog "kome će pripasti žena koja se bila udala za čovjeka i poslije za njegovog brata kad je ovaj prvi umro kad se nađu jednog dana u raju"

Pitanje jest samo dali je riječ o namjernoj zloči ili dvodimenzionalnom shvaćanju svijeta tojest nemogučnosti poimanja škakljivih tema radi pomanjkanja duševne osjetljivosti ili intelektualnih sposobnosti. Zbog svjesti vlastitih nedostataka i frustracije koju su dobili radi svojih promašaja ili jednostavnim ne reagiranjem što iz neznanja što iz straha farizeji će pokušat zaustaviti i one koje žele učiniti nešto čak i u jednostavnom predlaganju što nam je učiniti kao društvu da se izvučemo iz ove bezperspektivne situacije.


Farizeji su za mene dakako osobe u Hrvatskoj koji kukaju o tome kako nam je grozno, kako su svi lopovi, kako će svaka stranka koja dođe na vlast se ponašati kao ona prethodna. Uljuljkani u proizvodnju kiseline niti ne pomišljaju da je moguče išta učiniti za opće dobro pa koriste svoj cinizam da smetaju onima koji vide da u ovoj državi nešto debelo ne štima i koji bi bilo kakvo bacanje kocaka izvršili sa sudbinom jer ne znamo što nas čeka ali znamo da ovo u čemu smo sada nije jednostavno to.

Najobičnija logika navodi na ove zaključke. Ako ti nije sada dobro potrudi se da ti bude bolje zar ne? Nema kruha od toga da se sloboda čeka da pokuca na tvoja vrata ako pratiš svijet sa televizije udobno zavaljen u naslonjaču. Kad se samo sjetim onih ljudi u kafićima sa djecom i toplim kakaom koji su posprdno gledali na prosvjednike bez shvaćanja da živimo u istoj kaljuži.

Političare u vladi smatram lopovima koji koriste šansu kao i onaj lopov iz izreke, ništa više ni ništa manje, mišljenja sam da ih se treba maknuti sa vlasti, procesuirati bez puno mistike i uzeti im ilegalno stečenu imovinu kako bi kompenzirali sav novac koji je narod izgubilo radi njih. Znači ostaviti ih na prosjačkom štapu (pošto njih najviše boli kod novčanika) bez nekih osveta kako se to činilo u prošlosti.


Photobucket

Preuzeto sa /www.lokalpatrioti-rijeka.com

Rijeka u ruševinama od Drugog svijetskog rata i obnova grada 1946. Naši stari su preživjeli mnogo gore stvari od ove koja nam se dešava, zasukali su rukave i izgradili si ponovno mjesto za život a mi pizdimo da nam nema spasa kao da nam je sudbina skončati život pod hdz-om i sdp-om.


Zato sav svoj prezir čuvam za te ljude kojima ništa ne valja ali nisu u stanju pobrinuti se da nam svima bude bolje već kao beskorisni idioti (da parafraziram Lenjina) sukobljavaju se sa onima koji se nadaju pomaku na bolje i ocjenjuju njihova nastojanja beznadnim, za takve su dovoljno hrabri dok se tresu poput prutova na vjetru na samu pomisao zajedničkih nam tlačitelja. Vas krivim za sve ovo što se događalo posljednih 20 godina.


Takvima se bilježim sa gađenjem.



Post info
29.09.2010. (12:52)
88 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>