neverinov blogneverinov blog

Probudi se





Djeca – to su naše sutrašnje sudije.

Maksim Gorki

Za početak preporučam svakom iole slobodoljubljivom pojedincu koji se smatra slobodnomislećim bićem da si pročita kratki pamflet (hvala ti mama što potičeš buntovika u meni :) Sthephana Hessela naslovljenu Pobunite se! (na francuskom Indignez vous! što bi ja preveo na talijanskom Indignatevi! što bi značilo više da trebao reagirati na osjećaj mučnine izazvan od muljaža naših lokalnih i svijetskih vladajućih: Zgrozite se!).

Osjetiti zgražanje ovim postupcima bez logičkog pokriča znači biti prut na vjetru i kao takav zaslužiti sudbinu koju su nam odredili.

Da budemo automati bez vlastitog mišljenja.

Ako baš moraš imati neko mišljenje evo ti ovo od trenutačne hegemonske religije koja baca vodu trenutno vladajućim mlinovima. Več će sutra promjeniti stranu jer su plitki materijalisti. Objašnjenja radi promjene strane, siguran sam, neće manjkati.

Samo što su njihove laži uvijek tako neinovativne da to vrijeđa um.

Onaj koji ne zna razlučiti "stvarnost" od stvarnosti ima pravo na to da mu se objasni kao što se roba u pjesmi Khalida Jibrana treba probuditi i pričati mu o istinskoj slobodi, ali bez ikakvog nametanja, da ne preraste u dogmu na kakvu smo navikli od svih ovih brojnik sekti.

Onaj koji se smatra ugroženim objašnjenju neka ostane rob u ovakvom sistemu.

U novom svijetu bez poretka kojem se nadam robovima ionako nema mjesta. Svijet bez poretka i piramidalne konstrukcije za hijarearhiju uopće nema veze sa komunizmom koji se provodio do prije dvadeset godina.

Neka neistomišljenici ne brkaju ove teorije sa crvenom bojom. Nek si radije pročitaju Opću deklaraciju o ljudskim pravima koju bi tako rado, zajedno sa Ustavom, dao na proučavanje djeci u školama. da znaju od malena na vlastite obaveze i prava, da ih koriste i upražnjavaju, a ne da ovise o tome na koju se danas nogu ustao anonimni birokrat sa šaltera.

A sad nakon ove preambule...


Gospođo Jadranka Kosor (odsada Vam se obračam sa "ti") zaslužuješ mnogo pogrdnih epiteta ali ovdje nema mjesta za njih jer si samo kotačić koji se trenutno raduje moći koja mu je dodjeljena.
Već sutra ćeš biti nitko i ništa i neki drugi veleizdajni knacionalnih interesa će biti na tvom mjestu.

Ti si samo potrošna roba kao traje toliko dugo koliko bude poslušna. Potrošna roba kao što misliš da smo to mi. o tome misli tvoj gospodar koji god da jest: novac ili političar iz inozemstva.

Upravo sam zato da tvoje ime ne uđe čak ni u udžbenike i čitanke (skoro se rimuje sa "bitange" kako je to lijepo otpjevao Balašević). Ti nisi premijerka ove države kao što to nije bio Ivo Sanader kojem osporavampobjedu na izborima jer su bili lažirani. Nije dovoljan blagoslov Jasne Omejec na čelu ustavnog suda jer je njen položaj politički kupljen da bi opradala legitimnost tvoje loše vladavine koju ja iz petnih žila osporavam.


Nije mi bitno što je sve izvana po zakonu čisto. Bitan je razultat svega a to je da si ti i tebi slični došli na poziciju da vedre i oblače samo radi od straha od rata koju ste vi izazvali zajedno sa srpskom stranom. Ovjde pljujem na sve lažne domoljube koji se zgražaju nad paljenjem zastave a ostaju ravnodušni nad kolapsom gospodarstva Lijepe ali ne i Naše.

Ne želim ti nikakvu smrt Jadranka, niti da budeš kažnjena sa šmajserom u leđima kako su to činili naši preci kad bi pretrpjeli strašnu nepravdu kao paljenje sela i umiranje svojih bližnjih.

Nikakav Bleiburški marš, nikakvi Goli otoci ni Sv. Grguri za tebe draga Jaco.

Za tebe postoji samo jedna efikasna kazna. Da te se pusti na slobodu (nakon pravednog suđenja), sa 1200 kuna socijale, slobodnim uživanjem pučke kuhinje i besplatnog zdravstva (koji ti želiš zakinuti potrebitima) da mi poživiš na prosijačkom štapu do duboke starosti, draga.

Istu sudbinu vidim za tvoje pajdaše u zločinu: moralnog Bajsa koji diže ruke za novi zakon o potpomognutoj oplodnji a do jučer je koristio blagodati starog zakona; odvratnog Hebranga koji tuži one koji mu kažu ono šta ga zapravo ide, otac-imenjak ti se okreče u grobu radi onoga što si postao; Šeks, radi viječno pune flaše i pladnja janjetine si prodao ono za što si se navodno borio za rijeme Hrvatskog proljeća, žali bože života i zraka koji si radije mogao prepustiti nekome savjesnom; Bebiću, primjetih da si se prikrio i puštaš Milinovića da laprda nonsense pizdarije umjesto tebe, ma kakve mandarine u dolini Neretve, ima da do kraja života kopaš po kantama smeća čiju si sudbinu namjenio svojim sugrađanima; Milinoviću iako si ličanin ne mogu te strpati u isti koš sa Kruletom ni da želim, i ti ćeš se oboliti kad tad i onda ćeš shvatiti blagodati zdravstvenog sistema koji si nam stvorio (ako se neravno ne sjetiš otići u Švicu kao Hebrang); Jarnjak, tvoja je jedina zasluga što si odbio poslušati onog psihopata od Tuđmana i poslati tenkove na vlastiti narod, to je jedini razlog zašto bi ti imao pravo na besplatni sladoled do kraja života. Sve ostalo ti se zbraja kao grijeh.

Previše je zloćina koji ste učinili dok su su bili Tuđman i Sanader kako bi ovdje imali mjesta za enumeraciju. No shvatite da vam sve pamtim i nijedan ne opraštam. Možda će vam Bog kojeg posjećujete oprostiti za pozamašnu cifru ali ne onaj kojem se nadam i poštujem. previše vas je uostalom. Sitnim ribama amnestija jer nema dovoljno zatvora da se četvrt Hrvatske stavi u pržun.

Samo radi monstruma deformiranih od moći i novca želim da je kršćanski pakao jako vruč i realan.

Što se mene tiče, ja sam spavajući agent. Ja čekam da se skupi kritična masa kojem je dosta ovog ponižavanja vlastitih neurona. Da se skupi hrabrost i kod onih koji šute trpe, upravo paradoksalno, da bi zaštitili vlastittu djecu kojoj duguju kročenje u najboljem od mogučih svijetova.

Nisam ja nikakav terorist kojibi se smijao da trg Svetog Marka izgori. Takvo pribjegavanje nasilje samo bi dalo bianco check tvojoj policijskoj državi koju si nam htijela uvaliti povećanjem ovlasti službenih lica tijekom navijačkih nereda u Zagrebu. Nisam za to da se ono malo što je ostalo od društvenog (ko fol nacionalnog) vlasništva pretvori u pepeo.

Od toga još nitko nije imao koristi

Na nama, koji čekamo i snivamo o slobodi, jest da se probudimo i pobunimo se nakon zgražavanja. da ne ostane samo na zgražavanju, onom malograđanskom, uz kavicu i pivicu. Lupiti šakom u stol i uzviknuti da ovako više ne može. Ne treba davativiše ni pedalj onoga što je ostalo za rasprodati za siću i uništiti. Ne možemo kriviti strance što koriste priliku, priznajmo si da bi na njihovom mjestu učinili isto da nam se pruža prilika. Evo to radimo u Bosni npr.


Moja vjera u čovjećanstvo i u to da će se otrgnut od svilenih lanaca nije nikada bila upitna. I u najgoroj noćnoj mori od sistema uvijek će se naći barem jedan od nas koji će isprati postupke većine. kao što je njemački narod dopustio ludilo tako su brojni pravednici stali kontra struje i u zamjenu za život svoj ili bližnjih spasili čitave narode od neisperive optužbe. U Hratskoj pa i balkanu postoje ljudi koji msile drugačije iako su na margini. nedavno me oduševio intervju u Novom Listu pjevačice Elementala Mirele priselac - Remi.

Vrlo lucidni odgovori.

Osoba čije trezveno razmišljanje niisam čuo od govora jednog Vlade Gotovca (sa youtubea naravno, jer sam tada bio premlad sa shvatim). I shvakako si pogledajte njen intervju kod Stankovića.




Na blogu me raduje činjenica što vidim ljude koji zaključuju sami. Ne moram ih imenovati, oni znaju i sami da su to upravo oni. Bez ikakvog problema polažem ruku u vatru za vas. Znam da će uijek postojati pojedinac koji će se unjeti sistemu u lice i reći mu što ga ide. Poput onog sirotog ali hrabrog kineskog studenta ispred tenka. To je dužnost svih nas,lansirati odjeb svakom pokušaju da nas se namagarči sa jefinim trikovima.


Bez uvrede za one koji su se borili iz ideala ili da spase život najmilijih. Oni su svoje napravili iako su izigrani. Češka i Slovačka su se razišle sa stilom uz kuckanje šampanjca a nas su gurnuli u klaonicu. Krivnja ide na one koji se nisu suprostavili općem ludilu. Nemislim samo na "inteligenciju" štogod to značilo. Mislim na vas obične ljude jer ste ostali raskrštenih ruku. Razumljivo je da je to bilo radi straha ali to nije dovoljno da makne odgovornost za buduće naraštaje.

Netko pametan je rekao da su djeca sutrašnje sudije.


Nemojte se osjećati napadnutima, učinili ste u tom trenutku ono što ste mislili da će spasiti vas i najbliže. Ali krivnja je na vama.

Dolazi sljedeća generacija: moja.


Imam 27 godina, 28 ako ćemo brojiti onako kako mama broji. Sad je sve na ljudima moje dobi prije nego nas iscjede ko limune ili ostarimo previše da ne možemo podnjeti više od jednog udarca. Jasno je da u ustanku moraju sudjelovati najmlađi do najstarijih (poput neke igre podobne za sve dobi) i tako bi bilo idealno. Ali iz logičnih motiva: zato jer nam besparica još ne može ništa kao i vremenske nepogode. Možemos tajati na otvorenom i spavati na svakakvi mjestima dok ne dođe onaj dan kada će biti prekasno i kada će nam suditi naša djeca jer nismo učinili ništa da se ova dekadencija etike (ne morala, fučkaš moral koliko mi se zgadio) ne obustavi.


Pogledaj se u ogledalo slobodnoumni čovjeće i probudi se. Igraju se sa tvojom budučnosti i to nekažnjeno. Bez ikakvog nasilja jer bi izgubili dostojanstvo poput parasita kojih se želimo rješiti.

Ustani iz sna Čovjeće! Nisi ovdje da bi plaćao račune HEP-u iako oni žele da misliš da drugačije ne postoji. Zato nas žele uvjeriti da su nam potrebni. Svatko tko je čitao Wellsa uvjerit će se da Hratska i Svijet sve više nalikuju njegovim romanima. Toga se treba pribojaviti i nikada prihatiti zdravo za gotovo. Svakako treba barem jednom u životu pročitati ovaj nadahnuti tekst, bar je mnogo kraći od Biblije sretan



Opća deklaracija o ljudskim pravima

(10.12. 1948.)

Preambula

BUDUĆI da su priznavanje urođenog dostojanstva i jednakih i neotuđivih prava svih članova ljudske obitelji temelj slobode, pravde i mira u svijetu,

BUDUĆI da su nepoštivanje i preziranje prava čovjeka imali za posljedicu akte, koji su grubo vrijeđali savjest čovječanstva, i budući da je stvaranje svijeta u kojem će ljudska bića uživati slobodu govora i vjerovanja i slobodu od straha i nestašice bilo proglašeno kao najviša težnja običnih ljudi,

BUDUĆI da je bitno da prava čovjeka budu zaštićena vladavinom prava, da čovjek ne bude primoran da kao posljednjem sredstvu pribjegne pobuni protiv tiranije i ugnjetavanja,

BUDUĆI da je bitno da se unapređuje razvoj prijateljskih odnosa između naroda,

BUDUĆI da su narodi Ujedinjenih Naroda ponovo potvrdili u Povelji svoju vjeru u osnovna prava čovjeka, u dostojanstvo i vrijednost čovjekove osobe i u ravnopravnost muškaraca i žena i pošto su odlučili da unapređuju društveni napredak i bolji životni standard u široj slobodi,

BUDUĆI da su se države članice obavezale da, u suradnji s Ujedinjenim Narodima, postignu unapređenje općeg poštivanja čovjekovih prava i osnovnih sloboda i njihovo održavanje,

BUDUĆI da je zajedničko razumijevanje tih prava i sloboda od najveće važnosti za puno ostvarenje te obveze,...



O deklaraciji na wikipediji

Ja sam idealist i drago mi je zbog toga. Nada i ideali se hrane međusobno i shvaćam da je to prvi korak da se stvari pomaknu iz ustajalog korita. Paradoksalno je da vam poručujem isto ono što vam poručuju crkvenjaci: vjerujte!

Ali sa time da se predmet vjerovanja pomakne sa Boga na sebe. Vjerujte u sebe. Vjerujte da jedan može stajati proti mnogih i nikada se ne zadovoljavajte sa odgovorom "zato".

Nažalost još nas nisu dovoljno stisli u kut da nam preostaje samo obrana kao solucija za preživiti. Doći će i dan jer sustav sve više pokazuje svoje ružno lice i nemilosrđe.


Polažem nadu u sebe i u vas moje sestre i braćo u slobodi. Ne trebam vas imenovati niti poznavati. Znam da se prepoznajete u ovim riječima.




Post info
03.08.2011. (15:37)
45 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>